Αρχική ΛάιφΣτάιλ «Ω, τι κόσμος, μπαμπά»

«Ω, τι κόσμος, μπαμπά»

1805
0

AKkina2

«Ω, τι κόσμος, μπαμπά»

Του Αλέξη Καζαντζίδη

Ένας πλανόδιος μοιράζει φυλλάδια σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο. Το διαφημιστικό αναφέρεται σε πώληση νεοανεγειρόμενου διαμερίσματος, όπου η τιμή του πλασάρεται ως «ευκαιρία». Το φυλλάδιο από τον πλασιέ φτάνει στα χέρια ενός ταξιτζή. Εκείνος υπολογίζει ότι για να το αγοράσει πρέπει να δουλεύει 125 χρόνια. Πετάει το φυλλάδιο στο κάθισμα του συνοδηγού. Ένας υπάλληλος επιχείρησης που μπαίνει στο ταξί, βρίσκει το φυλλάδιο. Φτάνοντας στο γραφείο υπολογίζει ότι για να αγοράσει το διαμέρισμα πρέπει να δουλεύει 87 χρόνια. Πετάει το χαρτί στο κάλαθο των αχρήστων. Η καθαρίστρια του γραφείου, καθαρίζοντας τον κάδο, βλέπει το φυλλάδιο. Υπολογίζει ότι για να αγοράσει το διαμέρισμα θα έπρεπε να δουλεύει 255 χρόνια.  Δακρύζει.

Τα πράγματα αλλάζουν. Εμφανίζεται ένας επιδεικτικά πλούσιος που μαζί με την ερωμένη (;) του επισκέπτονται την κατασκευάστρια εταιρεία του σπιτιού. Αγοράζει… πέντε διαμερίσματα για τον εαυτό του και έναν για την κυρία. Σε λίγο, ως ιδιοκτήτης πια, επισκέπτεται το εργοτάξιο για να εποπτεύσει πώς εξελίσσονται οι εργασίες κατασκευής των διαμερισμάτων που αγόρασε. Φεύγοντας, πετάει το φυλλάδιο που φτάνει στα χέρια ενός οικοδόμου που χτίζει ένα από τα διαμερίσματα. Ο οικοδόμος -αυτός που φτιάχνει το σπίτι- υπολογίζει ότι για να το αγοράσει, θα πρέπει να δουλεύει για 514 χρόνια. Στο επόμενο πλάνο, ζαλισμένος από τους υπολογισμούς, ο οικοδόμος που δουλεύει πάνω στη σκαλωσιά, χωρίς –μάλλον- κάποιο μέτρο ασφάλειας, πέφτει και σκοτώνεται…

Δεν ήταν παρά η προσπάθεια περιγραφής ενός βίντεο-κλιπ που κυκλοφορούσε στην Κίνα 5 (!) χρόνια πριν. Δημιουργός του  τραγουδιού ήταν ο κ. Χουάνγκ Ζενγκ και τίτλος του… «Sell» (Πούλα)…

AKkina3

 

 

4 Ιουλίου 2016. Πεκίνο. Τηλεγράφημα Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων: «Έξι επενδυτικές προτάσεις αποτέλεσαν τη βάση της συζήτησης στην κατ’ ιδίαν και τη διευρυμένη συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και Κίνας, Αλέξη Τσίπρα και Λι Κετσιάνγκ.

Συγκεκριμένα οι προτάσεις αφορούν:

1) Επενδύσεις στο Θριάσιο, τα ναυπηγεία και το Καστέλι, και ειδικότερα τη συμμετοχή κινεζικών εταιρειών στους διαγωνισμούς για Θριάσιο και Καστέλι, καθώς διερεύνηση της δυνατότητας ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

2) Επένδυση στον τραπεζικό τομέα.

3) Διεύρυνση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων στην Κίνα.

4) Έρευνα και καινοτομία. Δημιουργία κέντρου Research and Development στην Ελλάδα.

5) Επενδύσεις σε τουριστικά ακίνητα. Αύξηση τουρισμού, απ’ ευθείας πτήση Πεκίνο- Αθήνα.

6) Συνεργασία στον πολιτιστικό τομέα και την εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μόνιμη ελληνοκινεζική επιτροπή παρακολούθησης των παραπάνω θεμάτων, που θα εξετάσει τα επόμενα βήματα σε κάθε τομέα ξεχωριστά…»

AKkina1

 

Αντί σχολίου και συνειρμών, ο ποιητής για κάτι τέτοιες υποθέσεις έλεγε … «την καλησπέρα μου στα ιδανικα σας».

Προηγούμενο άρθροΗ παραθεώρηση του Συντάγματος
Επόμενο άρθροΗ επέτειος μιας κοροϊδίας