Αρχική Πολιτική Η παραθεώρηση του Συντάγματος

Η παραθεώρηση του Συντάγματος

1892
0

parath2

Η παραθεώρηση του Συντάγματος

από το τμήμα δικονομίας-δικολαβίας της «Ψωροκώσταινας»

Η συζητούμενη εδώ και χρόνια συνταγματική παραθεώρηση είναι πλέον προ των πυλών. Η κυβέρνηση ετοιμάζει πυρετωδώς το προσχέδιό του, το οποίο επεξεργάζεται διακομματική επιτροπή με επικεφαλής τους νομομαθείς κυρίους Αλιβιζάτο και Φλαμπουράρη.
Παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα τα βασικά σημεία της παραθεώρησης, όπως διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή.

parath3
το νέο Πολίτευμα

Το πολίτευμα της χώρας είναι πλέον η «Τσιπρευόμενη Κοινοβουλευτική Συριζοκρατία» και τελεί υπό την προστασία των τριών Προστάτιδων Δυνάμεων, Η.Π.Α.-Γερμανίας-Τουρκίας. Ισόβιος Πρωθυπουργός αναλαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας και ισόβιος Αρχιστρατάρχης ο Πάνος Καμμένος.

parath4
ιδιότητα του Πολίτη

Η ελληνική υπηκοότητα απονέμεται σε όλους όσους διαμένουν εντός της επικράτειας και είναι φορολογικώς τακτοποιημένοι. Στη συνέχεια, οι πολίτες διαχωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες, τους «μενουμευρωπαίους» και τους «δεθελαμεαλλαμενουμευρωπαίους», με ανάλογες υποχρεώσεις (οι πρώτοι) και προνόμια (οι δεύτεροι).

parath5λειτουργία του Πολιτεύματος

Το εκλογικό σύστημα εκσυγχρονίζεται. Δημιουργούνται τρία νέα κόμματα, ένα για κάθε Προστάτιδα Δύναμη, τα οποία θα είναι και τα μόνα νόμιμα να κατέβουν στις εκλογές.
Τα μέλη και οι βουλευτές τους δύνανται να αλλάζουν κόμμα κατά το δοκούν.
Οιεκλογές διενεργούνται ανά τρίμηνο.

parath6

διάκριση των εξουσιών

Το Νέο Σύνταγμα διαφυλάσσει την αυτονομία της Νομοθετικής Εξουσίας απέναντι στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, αναθέτοντας τις αρμοδιότητές της στις Προστάτιδες Δυνάμεις. Από εδώ και πέρα, τα Μνημόνια θα ψηφίζονται με έναν νόμο, σε ένα άρθρο.

parath7

χωρισμός Κράτους-Εφορίας

Καταργείται επιτέλους ο αναχρονιστικός σφιχταγκαλισμός του Κράτους με την Εφορία. Η Εφορία θα περιοριστεί αποκλειστικά στα του οίκου της, Αντί, λοιπόν, για το δημόσιο ταμείο, όλα τα έσοδά της θα κατευθύνονται στην εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους.

parath8

ακροτελεύτιον άρθρον

Η τήρηση του Νέου Συντάγματος επαφίεται στον κομματικό πατριωτισμό των στελεχών και τον ακατάπαυστο κοψοχεριασμό των ψηφοφόρων. Προσοχή! Πάσα προσπάθεια κατάλυσης του πολιτεύματος τιμωρείται αυστηρά, με στέρηση της φορολογικής ενημερότητας.

«Ψ»

Προηγούμενο άρθροΈνας χρόνος Ψωροκώσταινα!
Επόμενο άρθρο«Ω, τι κόσμος, μπαμπά»