Αρχική Κόσμος Οι μετά την κινδυνολογία… κίνδυνοι

Οι μετά την κινδυνολογία… κίνδυνοι

1726
0

AKjihad1

Οι μετά την κινδυνολογία… κίνδυνοι

του Αλέξη Καζαντζίδη

Ανεξαρτήτως ερμηνείας και τοποθέτησης –και ας έχει η θεώρηση της Ιστορίας τα γυαλιά που ο καθένας θέλει να τη δει- επί των πραγματικών περιστατικών έχει πάει ο κόσμος μπροστά ή πίσω στο επίπεδο της βαρβαρότητας;

Πριν από δύο χρόνια υπήρχε ένα μυθιστόρημα e- book ως πρόταση στο διαδίκτυο που έγινε ευρέως (όχι μόνο στην Ιταλία) γνωστό, φτιάχνοντας ρεύμα: έλεγε ότι εξαιρετικής οικονομικής επιτυχίας και ανθρωπιστικής προσέγγισης θα ήταν ένα πρόγραμμα που όταν κάποιος κλείνει τα 70 να απαλλάσσει φορολογικά και κληρονομικά τους διαδόχους του αποδεχόμενος την ευθανασία. Το κράτος θα πηγαίνει και θα του προσφέρει εθελοντικά μία κρουαζιέρα ενός μήνα, κατά την οποία θα πεθαίνει με τη βούληση του και αυτή να είναι η αντιμετώπιση του συνταξιοδοτικού και δημοσιονομικού ζητήματος.

Κυκλοφόρησε, κουβεντιάστηκε, άνοιξαν και φόρουμ, το σύστησαν σε πανεπιστήμια και εκπομπές. Υπήρχε, όμως, ικανός αριθμός που αγαπούσε τους εβδομηντάρηδες, αλλά και άνθρωποι αυτής της ηλικίας που δεν ήθελαν να αφήσουν τον μάταιο τούτο, κόσμο υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος και άτομα που είχαν ένα μυαλό και η ιδέα «σβήστηκε».

Σήμερα εξελιχθήκαμε. Κυκλοφορεί με μορφή e-book και διαδίδεται με εκπληκτική ταχύτητα στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ένα μανιφέστο των τζιχαντιστών που προτρέπει: «Αν θέλουμε να πάρουμε την Ιταλία και να καταλάβουμε τη Ρώμη, θα πρέπει να συμμαχήσουμε με τη Μαφία». Στο κείμενο 100 σελίδων με τίτλο «Black Flags from Rome» (Μαύρες σημαίες από τη Ρώμη), αναφέρεται πως «στην Ιταλία η Μαφία έχει ισχυρή παρουσία. Διαθέτει τις καλύτερες ένοπλες ομάδες και αντλεί δύναμη από την αδυναμία του ιταλικού κράτους. Πέρα από αυτά, έχει πρόσβαση στην αγορά όπλων και ναρκωτικών».

ketab01-18

 

Με αυτό το σκεπτικό, οι διαδικτυακοί «ινστρούχτορες» του Ισλαμικού Κράτους τονίζουν ότι η συμμαχία με τη Μαφία είναι απαραίτητη για την κατάκτηση της Ρώμης και ολόκληρης της Ιταλίας από τους μαχητές του Ισλάμ. Νωρίτερα, είδε το φως της δημοσιότητας η πληροφορία ότι ο ΙSIS συνεργάζεται με τα καρτέλ ναρκωτικών του… Μεξικού, κοντά στα αμερικανικά σύνορα. Κι αν η περίεργη αυτή συνεργασία έχει αποκλειστικά οικονομικά κίνητρα, στην περίπτωση της Ιταλίας υπάρχουν και στρατιωτικές διαστάσεις. Οπως ανέφερε κοτζάμ «Corriere della Sera», στη σελίδα 84 του e-book βρίσκονται δορυφορικές εικόνες με φάρους και ακτές της Νότιας Ιταλίας, όπου «θα μπορούσαν να αποβιβαστούν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από την Τυνησία».

Μέσα στην υπερβολή τους, αυτού του είδους οι προπαγανδιστικές ακρότητες έχουν θορυβήσει τις ιταλικές Αρχές, ιδίως μετά το αιματηρό χτύπημα στα γραφεία του «Charlie Hebdo» στο Παρίσι.  Η πρώτη απειλή εισβολής του ISIS στην Ιταλία εκτοξεύθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου, στο βίντεο του αποκεφαλισμού 21 χριστιανών της Αιγύπτου.

AKjihad2

 

Ο Σεμπαστιάνο Σάλι του τμήματος πολεμικών σπουδών στο King’s College του Λονδίνου προειδοποίησε τον Ματέο Ρέντσι να μην υποτιμήσει την ισλαμιστική απειλή, όσο παράλογη ή απόμακρη κι αν φαίνεται. (Τον πρόλαβε ο Πούτιν). «Αφενός», τόνισε, «η ιταλική κυβέρνηση πρέπει να παγώσει χωρίς καθυστέρηση τις πηγές χρηματοδότησης των ακραίων ομάδων και αφετέρου να μην αποκλείει το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επιχείρησης στη Λιβύη, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση…».

Ας είναι. Αρκεί μια βαθιά ανάσα από την ανθρωπιά που ο καθένας από εμάς κάπου κρύβει μέσα του…

Προηγούμενο άρθροΚαταναλωτές οι Ψηφοφόροι;
Επόμενο άρθροΓια τη Νέα Δημοκρατία της καρδιάς μας