Αρχική Κόσμος Το ξανθό γένος θα μας σώσει

Το ξανθό γένος θα μας σώσει

2371
0

AKputin1

Το ξανθό γένος θα μας σώσει

Ένα καφενείο για τους φίλους του Πούτιν και της Ελεύθερης Ώρας.

Του Αλέξη Καζαντζίδη

Προτού τον υποδεχθούν με δάφνες οι πολιτικοί μας σωτήρες στην Αθήνα κι οι ντελάληδες της δευτέρας παρουσίας στο Άγιον Όρος, τον φρόντισε η δική του χώρα: Καλώς ήρθατε στο «Καφέ του Προέδρου» στο Κράσνογιαρσκ της ανατολικής Σιβηρίας, περίπου 4.000 χιλιόμετρα από τη Μόσχα. Εκεί δεν μπορείτε να φανταστείτε τι υπάρχει περί τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Καθιστός ή όρθιος ο Ρώσος ηγέτης καλύπτει σχεδόν όλους τους τοίχους. Δεκάδες μικρές φωτογραφίες του κρέμονται περήφανα στους χώρους του καταστήματος, αποτυπώνοντας το ταξίδι του Προέδρου από τα παιδική του ηλικία μέχρι το Κρεμλίνο: Ο Πούτιν μαθητής, ο Πούτιν με την πρώην σύζυγό του κρατώντας τη νεογέννητη κόρη του, ο Πούτιν πράκτορας της KGB, ο Πούτιν σε αγώνα τζούντο, σε επιθεώρηση υποβρυχίου και σε πολλές ακόμη… εκδόσεις. Ακόμη, υπάρχει μέσα στο καφέ και μία εικόνα του σε φυσικό μέγεθος  όπου οι πελάτες μπορούν να ποζάρουν για φωτογραφίες.

EloraI

 

Ο Ντμίτρι Ζντάνοφ, 26χρονος επιχειρηματίας και συνιδιοκτήτης του μαγαζιού που άνοιξε τον περασμένο μήνα στη ρωσική εργατούπολη, επιμένει πως …δεν μισεί τη Δύση, εξηγώντας: «Είμαι ουδέτερος προς τους πολιτικούς της Δύσης. Πρόκειται για μια επιχείρηση, τίποτα προσωπικό». Τι ήταν όμως αυτό που τον ενέπνευσε να ανοίξει το καφέ του Πούτιν; «Όταν συναντηθήκαμε με τους συνεταίρους προκειμένου να συζητήσουμε για να ανοίξουμε μια νέα καφετέρια, σκεφτήκαμε ένα σχέδιο για να προσελκύσουμε πελάτες ώστε να έχουμε εγγυημένη την επιτυχία» είπε ορθά-κοφτά.

makelio

«Και τότε το σκεφτήκαμε: Η Ρωσία δεν είχε ούτε ένα καφέ ή εστιατόριο πλήρως αφιερωμένο στον Πούτιν, τον πιο δημοφιλή πολιτικό της Ρωσίας! Έτσι μας ήρθε η ιδέα. Και στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με τον σχεδιασμό», είπε στο Reuters και συνέχισε απτόητος: «Οι άνθρωποι αντιδρούν με τον τρόπο που θεωρούν κατάλληλο κι εμείς τους δώσαμε αυτή την ευκαιρία. Αλλά σε γενικές γραμμές, το βλέπουμε ως ψυχαγωγία».

KontraNewsI

Έτσι, εκτός του Βλαντίμιρ Πούτιν, την τιμητική τους έχουν ζωγραφιστές εικόνες του Μπαράκ Ομπάμα, της Άνγκελα Μέρκελ και του Ντέιβιντ Κάμερον που …χαιρετούν τους επισκέπτες στην τουαλέτα. Τα δε πατάκια έχουν την σημαία των ΗΠΑ. (Κοκτέιλ μπόλικης προσωπολατρείας και λίγου σοβινισμού). Οι θαμώνες μπορούν να εκφράσουν τα αισθήματά τους ελεύθερα και για έναν άλλον πολιτικό, τον φιλοδυτικό ηγέτη της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσένιουκ. Σε μια γωνιά υπάρχει η φωτογραφία του μουτζουρωμένη με βρισιές και κατάρες για τον ύποπτο ρόλο που παίζει «ο προδότης αυτός του ρωσικού λαού». Αν θέλει κάποιος να βγάλει το άχτι του δεν έχει παρά να ζητήσει από μια σερβιτόρα το μαύρο μαρκαδόρο που κουβαλάει στην ποδιά της, για να προσθέσει το φαρμακερό του σχόλιο στο πορτρέτο του δύσμοιρου Γιατσένιουκ.

download3

 

Την ίδια ώρα, στη Ρωσία κάποιοι διαμαρτύρονται γιατί κοστίζει περίπου 200.000 δολάρια η συντήρηση του μαυσωλείου του Λένιν. Λένε ότι τώρα που υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες και δεν «πιάνει» καλή τιμή το πετρέλαιο, δεν θα ξοδευτούν και γι’ αυτό. Άλλωστε, το να πιείς καφέ ή να φας κάτι στο… καφέ του Πούτιν είναι φθηνότερη υπόθεση, όσο τελικά και η πολιτική αυτού του είδους…

5dc1f95731afb95e7ee3-1428192549

Προηγούμενο άρθροΠροσεχώς… Λώρενς της Αραβίας
Επόμενο άρθροΈνας χρόνος Ψωροκώσταινα!