Αρχική Κόσμος Ο αξιαγάπητος κύριος Ερντογάν

Ο αξιαγάπητος κύριος Ερντογάν

1945
0

erdogan3

Ο αξιαγάπητος κύριος Ερντογάν

Χαρές και πανηγύρια στη γειτονική Τουρκία! Οι εκλογές της 1ης Νοεμβρίου έδωσαν αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του αξιαγάπητου κυρίου Ερντογάν. Μπορεί να χρειάστηκαν μερικές μπόμπες σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις Κούρδων και αριστερών, μερικές διώξεις και λουκέτα σε αντικυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, μερικές συλλήψεις και δολοφονίες αντιφρονούντων και μερικοί βομβαρδισμοί κουρδικών χωριών, αλλά ο στόχος επετεύχθη: Το ΑΚΡ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό! Ο αξιαγάπητος κύριος Ερντογάν μπορεί να συνεχίσει το φιλολαϊκό έργο του και να αναγορευτεί επιτέλους σε πολυχρονεμένο Σουλτάνο.

B6x6c4hIEAANrNu

Χαρές και πανηγύρια και στη παραδιπλανή Συρία! Οι αγνοί μαχητές του «ισλαμικού κράτους» βλέπουν να ισχυροποιείται ο αξιαγάπητος φίλος τους Ερντογάν. Τα σύνορα των δύο χωρών θα παραμείνουν ανοιχτά για τη στελέχωση, τον εφοδιασμό και τη χρηματοδότηση των τζιχαντιστών, ώστε να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους. Tο χαλιφάτο και το Σουλτανάτο πάνε χέρι χέρι, άλλωστε!

12196007_10207638316253531_7044472186432549311_n

Χαρές και πανηγύρια, όμως, και στο μακρυνό νησί της Κύπρου! Ο «προοδευτικός» κόσμος του νησιού έσπευσε να πανηγυρίσει τη μεγαλειώδη νίκη. «Σάρωσε το ΑΚΡ, ελπίζει η Κύπρος» ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας Πολίτης. Δεν χρειάστηκε να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας με τους γκρίζους λύκους (η Χρυσή Αυγή της Τουρκίας), οπότε όλα καλά! Το ότι ο αξιαγάπητος άνθρωπος στον οποίο υποκλίνονται οι πολιτικοί της Κύπρου ήταν πρόθυμος να συγκυβερνήσει με τους γκρίζους λύκους δεν τους ανησυχεί απ’ ότι φαίνεται… Τώρα θα μπορέσει, λοιπόν, να προχωρήσει το καινούριο «σχέδιο Ανάν» που σχεδιάζουν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις του πλανήτη. Το σχέδιο που προωθείται προβλέπει τη δημιουργία μιας ομοσπονδίας στα πρότυπα της (πετυχημένης!) Βοσνίας, κάτω από τη στοργική φτερούγα των δύο μητέρων-πατρίδων, Τουρκίας και Αγγλίας.

erdogan1

 

Χαρές και πανηγύρια, τέλος, κι εδώ στη Ψωροκώσταινα! Το καφενείο που παίζει την κυβέρνηση αυτή τη σαιζόν έσπευσε να συγχαρεί τον φίλο μας κύριο Νταβούτογλου για τη μεγάλη νίκη. Ιδιαίτερα η κυρία Υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα συγκινημένη: Είναι από παλιά θερμή υποστηρίκτρια του αξιαγάπητου Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήριζε εκσυγχρονιστή και δημοκράτη. (μόνο όταν άρχισε να σφάζει τον λαό του, είπε λίγο να τα μαζέψει…). Τώρα, με την αποκατάσταση της ομαλότητας στη γείτονα χώρα, θα μπορέσει και η κυβέρνησή μας να προχωρήσει στο νέο φιλολαϊκό πρότζεκτ που πρότειναν η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Ερντογάν: τη μετατροπή της Ελλάδας σε αποθήκη ανθρώπων, ένα τεράστιο γκέτο που θα συγκρατεί τα μεταναστευτικά ρεύματα, με αντάλλαγμα κάποιες πολυπόθητες μικροεξυπηρετήσεις στα προαπαιτούμενα. Έτσι, και οι φίλοι μας –δυτικοί και ανατολικοί– ικανοποιούνται, και θα έχει και ο Σύριζα κάτι να πουλήσει στους ψηφοφόρους του, μπα και παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία καναδυό βδομάδες παραπάνω. «Γουίν-γουίν» που έλεγε και το άλτερ έγκο του Τσίπρα!

τμήμα διεθνών αναλύσεων του psorokostena.gr

erdogan2

Προηγούμενο άρθροΟ γάτος και η νυχτερίδα
Επόμενο άρθροΕκσυγχρονιστές όλων των χωρών ενωθείτε!