Αρχική ΛάιφΣτάιλ Γκρηκ γκάνγκστα με νόημα

Γκρηκ γκάνγκστα με νόημα

1693
0

gangsta1

Έκανε τον γύρο του διαδικτύου η εικόνα των δύο υπερδημάρχων με τα μπιστόλια. Λογικό, αν σκεφτείς το μέγεθος των ανδρών τούτων. Μπουτάρης και Ψινάκης ενώσανε τις δυνάμεις τους και συμβολίζουν τη νέα Ελλάδα που γεννιέται από τα συντρίμμια της Μεταπολίτευσης. Μια νέα Ελλάδα που οι ξοφλημένοι πολιτικοί δίνουν τη θέση τους στους επιχειρηματίες και τις τηλεπερσόνες. Και η ίδια η πολιτική δίνει τη θέση της στο θέαμα.

 

gangsta3

 

Ο Μπουτάρης έχει από παλιά το πιο γκάνγκστα στυλ στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι μόνο τα τατουάζ και η αθυροστομία του. Δεν είναι η λατρεία του σε μεγάλους γκάνγκστερ τους παρελθόντος, όπως ο γενοκτόνος Κεμάλ. Είναι όλα αυτά και κάτι παραπάνω. Στο πρόσωπο του Μπουτάρη ενώνονται τα δύο μεγάλα ρεύματα του μεταπολιτευτικού εκσυγχρονισμού. Η επέλαση του «συντηρητικού», «δεξιού» οικονομικού νεοφιλελευθερισμού και του «προοδευτικού», «αριστερού» πολιτισμικού νεοφιλελευθερισμού. Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει τους φορείς αυτών των δύο ρευμάτων να είναι χωρισμένοι σε διαφορετικά κόμματα και «ιδεολογίες». Τους βλέπαμε να κοκορομαχούν στα κανάλια, ώστε να δίνεται η εντύπωση ότι εκπροσωπούν διαφορετικούς κόσμους. Ο Μπουτάρης είναι ο άνθρωπος-σύμβολο που ενώνει αυτά τα δύο ρεύματα σε ένα. Δεν είναι τυχαίο ότι τον σέβονται όλοι οι σοβαροί φιλελεύθεροι, δεξιοί και αριστεροί.

 

gangsta5

Ο Ψινάκης του Μαραθώνα δίνει συμβουλές στους νέους της Σπάρτης. Το απόλυτο ριγιούνιον!

Όσο για τον Ψινάκη τα σχόλια περιττεύουν. Ένα από τα μεγάλα αστέρια της τηλεοπτικής πασαρέλας, ανέλαβε τον συμβολικό Δήμο του Μαραθώνα. Συνδυάζει έτσι την αρχαιολατρία με την τηλεοπτική παρακμή. Δυνατός συμβολισμός! Και σε αυτή την περίπτωση έχουμε την ένωση δύο ρευμάτων που ως τώρα ήταν διαχωρισμένα : Από τη μία την εκλεπτυσμένη αλαζονεία των σαλονιών και του κολωνακιώτικου-μυκονιάτικου αφάν γκατέ και από την άλλη τη δήθεν «λαϊκή» τσάμπα μαγκιά του πεζοδρομίου. Ο Ψινάκης τα έχει και τα δύο. Γλιστράει από το ένα στο άλλο σαν το χέλι. Αυτοί οι δύο κολοσσοί, λοιπόν, δεν θα μπορούσαν να μείνουν για πολύ καιρό χώρια. Εκπροσωπούν το αύριο. Τη νέα Ελλάδα που έρχεται. Το μεταμοντέρνο πασόκ του μέλλοντός μας. Να τους χαιρόμαστε!

«Ψ»

 

gangsta4

Ο Κιγκ Λεονάιντας, το απόλυτο θαγκ λάιφ του τρισχιλιετούς ελληνοαμερικανικού πολιτισμού!

Προηγούμενο άρθροΤο πένθος είναι η πιο αγνή μορφή της μνήμης
Επόμενο άρθροΤο μακέτο του νέου ραδιομεγάρου της ΕΡΤ