Αρχική Πολιτική Η κυβέρνηση του δόκτωρος Καλιγκάρι

Η κυβέρνηση του δόκτωρος Καλιγκάρι

2034
0

AKpalaistin1

Η κυβέρνηση του δόκτωρος Καλιγκάρι

του Αλέξη Καζαντζίδη

Υπήρξε κάτι που ήρθε ως απόνερο –γι’ αυτό μάλλον λιγάκι… άργησε να πάρει έκταση– από την επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου στο Ισραήλ, πριν από δέκα μέρες. Τη διάσταση του θέματος αναδεικνύει η συγκυρία ότι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε εκεί ο Δημήτρης Μάρδας (ωχ!). Ο υφυπουργός εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις της χώρας, είχε μία συνάντηση με τον σύμβουλο του Ισραηλινού πρωθυπουργού και υπεύθυνο σε θέματα οικιστικής ανάπτυξης, τον κ. Αβιγκπόρ Γιτζάκι.

AKpalaistin4

Σύμφωνα, λοιπόν, με ανακοίνωση του «δικού» μας (απαραίτητα τα εισαγωγικά) Υπουργείου, κύριο αντικείμενο του ραντεβού ήταν η συμμετοχή ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών σε δημόσια έργα και υποδομές στο Ισραήλ. Κατά σύμπτωση, πέρασε απαρατήρητο από το κυβερνητικό στέλεχος το γεγονός ότι η οικιστική ανάπτυξη του ισραηλινού κράτους είναι συνδεδεμένη στενότατα και με τον εποικισμό κατεχόμενων και λοιπών παλαιστινιακών εδαφών. Κανένα πονηρό μυαλό δεν θα ήθελε επουδενί να φανταστεί ότι δρομολογείται μπίζνα, όπου ελληνική κυβέρνηση (και μάλιστα της Αριστεράς, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ) βλέπει επενδυτικές ευκαιρίες για επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας σε κραυγαλέα παράνομες πράξεις. Και επειδή στην Καβάλα συνηθίζουμε να λέμε ότι «οι μπίζνες γίνονται ας γιούζουαλ», τα φράγκα έχουν μία τάση να μη γνωρίζουν ούτε σύνορα (σαν την αγάπη), ούτε φράχτες (είναι μόνο για ξεριζωμένους πρόσφυγες μη επενδυτές).

AKpalaistin3

Η πολιτικώς ορθή ανάλυση του γεγονότος εστίασε στη «στρατηγική συμμαχία της Αθήνας με το Τελ Αβίβ», καθώς δεν είναι τυχαία η επιλογή του Έλληνα πρωθυπουργού (λέγε με Αλέξη Τσίπρα) να επισκεφθεί ήδη δύο φορές το Ισραήλ, ενώ είναι καταγεγραμμένη η αλληλοϋποστήριξη των δύο μερών σε κεντρικές τους επιλογές. Έως τώρα, ήταν δεδομένο το σφιχταγκάλιασμα της στρατιωτικής διπλωματίας της χώρας μας με την ισραηλινή πλευρά. Η Ελλάδα, εξάλλου, είναι το μόνο κράτος, πέραν των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής  (ουδεμία έκπληξις) που δίνει τη δυνατότητα παρουσίας στρατευμάτων του Ισραήλ στα εδάφη του.

Η ζωή, φαίνεται, προχωρά: Τώρα και διπλωματία των εργολάβων σε κατεχόμενα χώματα. Θα το δούμε και αυτό ΠΦΑ. Πρώτη Φορά Αριστερά, ντε. Χωρίς παρενθέσεις.

 

AKpalaistin2

Προηγούμενο άρθροΓουίκι-Ληκς: H νέα διαπραγμάτευση
Επόμενο άρθροΟδηγίαι προς αποφυγήν της κρίσεως