Αρχική Πολιτική Προσοχή! Καλικυριακάντζαροι!

Προσοχή! Καλικυριακάντζαροι!

1559
0

metonkyriako3

Προσοχή! Καλικυριακάντζαροι!

από το τμήμα εξορκισμών της Ψωροκώσταινας

Τους ξέρουμε από τα παραμύθια και τις διηγήσεις των γιαγιάδων μας. Είναι γνωστοί με χίλια δυο ονόματα: καλικάντζαροι, καρκαντζέλια, σκαλικαντζέρια, λυκοκάντζαροι, κωλοβελόνηδες, καλικανήδες, μητσοτάκηδες και ένα σωρό άλλα. Παντού φέρνουν την καταστροφή! Ο κόσμος τους φοβάται και κάνει ό,τι μπορεί για να τους διώξει.
Τριγυρίζουν τις νύχτες και επιτίθενται στους απρόσεκτους διαβάτες. Τους πειράζουν, τους χτυπάνε, τους κλέβουν και καμιά φορά τους καταργούν τις συμβάσεις εργασίας! Αδυναμία έχουν στα μικρά παιδιά. Παραμονεύουν στα σκοτεινά και περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία να τα αρπάξουν και να τα κάνουν νεοφιλελεύθερους! Όταν τα ξαναβλέπουν οι γονείς τους δεν τα αναγνωρίζουν! Ουρλιάζουν κάτι ακατανόητες λέξεις: ελαστικοποίηση, ευελιξία, ανταγωνιστικότητα, γεωγραφική κινητικότητα και διάφορα τέτοια αλαμπουρνέζικα.

 

Kallikantzaroi
Τους αρέσει να μπαίνουν στα σπίτια των νοικοκύρηδων και να σπέρνουν το χάος και τον πανικό. Πραγματική απορρύθμιση! Και τι δεν κάνουν! Αρχίζουν τις ζημιές στο σπίτι, το χαλάνε, το λερώνουν, το ανακατώνουν, το πουλάνε σε ξένους επενδυτές, και ένα σωρό άλλες σκανταλιές! Φανταστείτε ότι το όνειρό τους είναι να κόψουν τις ρίζες του δέντρου που βαστάει τον κόσμο στα πόδια του και να φέρουν την πλήρη κατάρρευση των πάντων!

metonkyriako2
Οι γερμανοτραφείς καλικάντζαροι είναι οι χειρότεροι! Ξεμυτάνε τα Χριστούγεννα μεν, αλλά μπορούν να κάτσουν και μετά τα Φώτα! Οι συνηθισμένες αγιαστούρες δεν αρκούν. Είναι πολύ πιο αποκρουστικοί στην όψη και πιο επικίνδυνοι από τους συνηθισμένους καλικάντζαρους. Τέτοιος είναι και ο Καλικυριακάντζαρος, που έχει βαλθεί αυτές τις μέρες να τρομοκρατήσει τους πάντες! Να προσέχετε! Σκοπεύει να φέρει τα πάνω κάτω, να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα, να γεμίσει τη χώρα πολυεθνικές, να μαζέψει όλα τα παιδάκια και να τα στείλει στη Γερμανία! Μην τον αφήσετε! Πάρτε σταυρούς και θυμιατά, ντενεκέδες και κατσαρόλες, κουδούνια και ντουντούκες, και βγείτε στους δρόμους να τον τρομάξετε!

metonkyriako1

Προηγούμενο άρθροΔεν πεθαίνουν τα φαντάσματα
Επόμενο άρθροΟ διορισμός έρχεται