Αρχική ΛάιφΣτάιλ Αρχίζει το «τηλεοπτικό» ματς!

Αρχίζει το «τηλεοπτικό» ματς!

1552
0

kanalia2

Αρχίζει το «τηλεοπτικό» ματς!

Τηλεοπτικές άδειες: η νέα κοροϊδία του κυβερνητικού καφενείου.

Του Νικόλα Δημητριάδη

«Το μόνο που στέκεται μεταξύ ενός τηλεοπτικού σταθμού και μιας νόμιμης άδειας είναι το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη». Τάδε έφη ο γιάπης Υπουργός της «πρώτης φοράς Αριστεράς» Νίκος Παππάς. Για πρώτη φορά μια κυβέρνηση νομοθετεί με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι η ενημέρωση των πολιτών καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από το χρήμα. Για πρώτη φορά μια κυβέρνηση νομοθετεί ότι οι μόνοι που δικαιούνται να έχουν κανάλι και να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη είναι οι πλούσιοι. Όσοι πλειοδοτήσουν στον διαγωνισμό! Η ενημέρωση, δηλαδή, μπαίνει σε δημοπρασία και την αναλαμβάνει όποιος δώσει τα περισσότερα!

Επίσης, με κάποιο μαγικό τρόπο, (που μπορούν να τον εξηγήσουν μόνο οι εναπομείναντες ψηφοφόροι του κυβερνητικού καφενείου), το να παίρνουν τηλεοπτικές άδειες μόνον οι μεγιστάνες του χρήματος αποτελεί μέσο… καταπολέμησης της διαπλοκής! Καλά διαβάσατε! Για να καταπολεμήσουμε τη διαπλοκή στα ΜΜΕ θα νομοθετήσουμε ότι οι άδειες θα πηγαίνουν μόνο στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Επίσης θα νομοθετήσουμε ότι για τις άδειες δεν θα αποφασίζει κάποια ανεξάρτητη αρχή, αλλά η εκάστοτε κυβέρνηση! Και κάπως έτσι, αφήνοντας τα ΜΜΕ στα καλά χέρια της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, θα καταπολεμηθεί η διαπλοκή!

kanalia3

 

Το παραμύθι των «4 αδειών» δεν μας πείθει, βέβαια. Είναι βέβαιο ότι άδειες θα πάρουν τελικά όλοι. Άλλωστε, αφού δεν πήρε άδεια το MEGA, που ούτως ή άλλως πήγαινε για φούντο, ο στόχος επετεύχθη: η κυβέρνηση έχει κάτι να πουλήσει στους ψηφοφόρους της. Μπορεί να κουνάει το φαληρημένο MEGA σαν καθρεφτάκι για τους ιθαγενείς και παράλληλα μπορεί ανενόχλητη να φτιάξει τα νέα διαπλεκόμενα τζάκια που οραματίζεται (τρομάρα της). Άσε που θα τσεπώσει και κάποια εκατομμυριάκια για να ταΐσει τους επόμενους αργόμισθους Καρανίκες. Άλλωστε, τα παλιά ΜΜΕ την κάνανε τη δουλειά τους. Και ο Μπόμπολας και ο Ψυχάρης στηρίξανε τον Τσίπρα όταν έπρεπε και τον βγάλανε στην εξουσία. Αποστολή εξετελέσθη. Τώρα είναι σειρά να έρθουν τα καινούρια μπουμπούκια. Οι Μαρινάκηδες και οι λοιποί. Βάλανε και αυτοί το χέρι τους στον εκλογικό θρίαμβο του Σύριζα, να πάρουνε το κατιτίς τους.

kanalia1

 

Κατά τα άλλα, βέβαια, δεν μπορεί να περιμένει κανείς κάποια παρέμβαση της λαλίστατης σε θέματα «πολυφωνίας» και «δημοκρατίας» Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό αποκλείεται! Τώρα που η Τρόικα έχει βρει επιτέλους την πιο πειθήνια και δουλική κυβέρνηση, που κάνει τα πάντα γαργάρα, ε!, είναι διατεθειμένη να της επιτρέψει και κάποια τσαλιμάκια – δε χάθηκε ο κόσμος! Σκεφτείτε τον Σόιμπλε, για παράδειγμα: 6 χρόνια πάλευε να περάσει το υπερταμείο που υποθηκεύει ολόκληρο τον δημόσιο πλούτο της χώρας μας για 100 χρόνια. Δεν το κατάφερε ούτε με τον Γιωργάκη, ούτε με τον Βενιζέλο, ούτε με τον Παπαδήμο, ούτε με τον Σαμαρά. Και τώρα που ήρθαν ουρανοκατέβατοι οι μπαρόβιοι «επαναστάτες» των Βορείων Προαστείων που υπογράφουν τα πάντα, θα κάτσει να τσακωθεί μαζί τους για κάτι ψωροάδειες; Δε βαριέσαι!

kanalia4

 

Στην πραγματικότητα, το μοναδικό  πράγμα που εξασφαλίζει η Κυβέρνηση της Αριστεράς, είναι ότι δεν θα υπάρξει ποτέ ανεξάρτητος τηλεοπτικός σταθμός και ότι η ενημέρωση των πολιτών θα περνάει αποκλειστικά από τα χέρια των εκάστοτε «νταβατζήδων». Με τη διαδικασία της δημοπράτησης και με την πρόνοια να έχουν τα κανάλια τουλάχιστον 400 εργαζόμενους, εξασφαλίζεται ότι μια πρωτοβουλία να γίνει ένας σταθμός ανεξάρτητος και αδέσμευτος από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Μόνο οι διαπλεκόμενοι διαθέτουν πλέον τα απαιτούμενα χρήματα. Αυτό είναι το νέο κατόρθωμα του Σύριζα: πήρε τη διαπλοκή των ΜΜΕ και την έκανε νόμιμη, μόνιμη και αποκλειστική!

Προηγούμενο άρθροΎστερα από τις μέρες της υστερίας
Επόμενο άρθροΚαι ο λαγός… ουρακοτάγκος