Αρχική Κοινωνία «Ευρωπίστας»: ο νέος πονοκέφαλος της επαναστατικής κυβέρνησης

«Ευρωπίστας»: ο νέος πονοκέφαλος της επαναστατικής κυβέρνησης

1673
0

«Ευρωπίστας»: ο νέος πονοκέφαλος της επαναστατικής κυβέρνησης

ρεπορτάζ της «Ψωροκώσταινας»

Europistas3
Νέο πονοκέφαλο απέκτησε η επαναστατική κυβέρνηση των Σανέλ, την ίδια ώρα που οι μεγάλοι της αντίπαλοι (Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ, Ζωή) αντεπιτίθενται με όλα τους τα όπλα (τελεσίγραφα, απειλές για το τραπεζικό σύστημα, Επιτροπή Αλήθειας). Ο νέος πονοκέφαλος ακούει στο όνομα «Ευρωπίστας», ένα νεανικό κίνημα με έδρα την πλατεία Καρύτση, που έκανε χτες την πρώτη δημόσια εμφάνισή του, στην αντικυβερνητική διαδήλωση «Μένουμε Ευρώπη», μια μόλις ημέρα μετά την αντίστοιχη φιλοκυβερνητική διαδήλωση «Μένουμε Πασόκ». Οι Ευρωπίστας αποτελούν το πρώτο φιλομνημονιακό κίνημα που εμφανίζεται στη χώρα, γεγονός που πιστώνεται στην κυβέρνηση ως μία ακόμη μεγάλη επιτυχία της.

eyrosyntagma.jpg w=500&h=375
Τα συνθήματα των διαδηλωτών έπιαναν μεγάλη γκάμα, από το ιστορικό «Νόου του Στάλινισμ ιν Γκρις» (που αναφέρεται, μάλλον, στην υιοθέτηση από την κυβέρνηση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ), μέχρι το «Γιες του Γκρίσ’ς ιντερνάσιοναλ ομπλιγκέισιονς» που καυτηρίαζε την ιδεοληψία της κυβέρνησης, αλλά και πολλών συμπολιτών μας, να αντιμετωπίζουν το χρέος σαν κάτι κακό. Καχυποψία προκάλεσε ένα πλακάτ που έγραφε «Γιες του προμόουτ νιου εντερπράιζες», χωρίς να διευκρινίζει αν αυτό το προμόσιον που ζητούσε ήταν συμβατό με τις αρχές της ελεύθερης αγοράς και του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Europistas1
Τη διαδήλωση παρακολούθησαν και γνωστές ντίβες της καλλιτεχνικής ζωής της χώρας, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που έσπευσαν να τραβήξουν τις απαραίτητες σέλφι, για να τις δείξουν αύριο στους ποταμίσιους βουλευτές που είχαν δουλειά και δεν μπόρεσαν να πάνε και να σκάσουν από τη ζήλια τους!

 

CH3I__AUkAAksuV
Ήδη, πάντως, εμφανίστηκαν οι πρώτες ρωγμές στο νέο αυτό κίνημα, καθώς φέρεται να κυοφορείται διάσπαση της συνιστώσας «Ευρωπαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο – ΕΑΜ», που είχε χτες έντονη παρουσία. Μπλέξιμο έχει δημιουργηθεί και με πολλούς μορφωμένους νέους, που συμμετέχουν στο κίνημα, όχι όμως επειδή θέλουν παραμονή στο ευρώ, αλλά επειδή όντως «μένουν Ευρώπη», καθώς το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν, όταν ήρθε η κρίση, ήταν να παρατήσουν τη χώρα τους και να αναζητήσουν καριέρα στις πλούσιες χώρες της Δύσης.

 

Europistas4
Παρ’ ότι η χτεσινή διαδήλωση είχε περισσότερο κόσμο από την προχτεσινή, η κυβέρνηση διατηρεί την ψυχραιμία της. Σαν τον τερματοφύλακα Πολέτι, που είπε και ένας συγγραφέας προ ημερών. Ο μέντορας του Πρωθυπουργού, ο κύριος Φλαμπουράρης, διέψευσε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση ανησυχεί από το κίνημα των Ευρωπίστας. Στην πραγματικότητα, είπε, η κυβέρνηση δεν ανησυχεί για τίποτε απολύτως. Όλα βαίνουν κατ’ ευχήν. Καθησύχασε τους πολίτες, μάλιστα, που ανησυχούν για τη διαπραγμάτευση, υπενθυμίζοντάς τους πως τυχόν υπογραφή συμφωνίας θα συνοδευτεί κατά πάσα πιθανότητα από πτώση της κυβέρνησης. Άρα, η κυβέρνηση σκοπεύει να παρατείνει τη διαπραγμάτευση μέχρι το τέλος της τετραετίας. Και μετά βλέπουμε. Έχει ο Θεός!

«Ψ»

Europistas2

Προηγούμενο άρθροΗ άλλη από του… Αδώνιδος Ευρώπη
Επόμενο άρθροΝον-πέιπερ για το προτσέσο της συμφωνίας