Αρχική Κοινωνία Σε αναζήτηση φύλου

Σε αναζήτηση φύλου

1404
0

fylo1

Σε αναζήτηση φύλου

Γονείς σε κατάσταση πανικού ψάχνουν φύλο για τη νέα σχολική χρονιά.

του Νικόλα Δημητριάδη

Ξεκίνησε η σχολική χρονιά και οι γονείς τρέχουν πέρα δώθε να ανταποκριθούν στις ανάγκες των μαθητών. Τσάντες, βιβλία, μολύβια, τετράδια και ένα σωρό άλλα. Το ερώτημα που βασανίζει περισσότερο τους γονείς φέτος είναι το ακόλουθο: «Τι φύλο να ψωνίσω για το παιδί μου;» Οι επιλογές είναι αναρίθμητες. Οι σταρ της μουσικής βιομηχανίας, οι αστέρες του Χόλυγουντ και οι ήρωες των ηλεκτρονικών παιχνιδιών είναι πλέον τόσοι πολλοί, ώστε οι γονείς πελαγώνουν μέχρι να βρουν το πρότυπο που ταιριάζει περισσότερο στην ψυχοκοινωνικοσεξουαλική ταυτότητα του βλαστού τους. Άλλωστε, τα πρότυπα με τα οποία από γενέσεως κόσμου ανατράφηκε ο…  πλανήτης θεωρούνται πλέον ντεμοντέ. Πρέπει να βρουν κάτι καινούριο. Η κυβέρνηση, λοιπόν, με αίσθημα ευθύνης, αποφάσισε να λύσει τα χέρια των γονέων, αφήνοντας τα ίδια τα παιδιά να αποφασίσουν μόνα τους για το ποιο σεξ σύμπολ εκφράζει καλύτερα την ταυτότητά τους.

fylo2

Παρεμπιπτόντως, δεν είχε μόνο ο Σύριζα διαρροές στο διαβόητο νομοσχέδιο για το φύλο των ελτζιμπιτικιουκιουαϊτουες δεκαπεντάχρονων. Είχαν και οι Ανέλ: ο τρανσύριζαλ Κώστας Ζουράρις έσπευσε να σπάσει την κομματική γραμμή και να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο. Ασφαλείς πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι θα αναλάβει να συγγράψει και ενημερωτικό φάκελο που θα διανεμηθεί στους μαθητές των νηπιαγωγείων κατά τη θεματική εβδομάδα έμφυλων ταυτοτήτων. Τίτλος του πονήματος: «Το αμφιομοετεροσεξουαλικόν συναμφότερον ως φαντασιακή κοινότητα ταυτοτήτων».

fylo4

Όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, τα ΜΜΕ έσπευσαν να προβάλουν διάφορους κανίβαλους, ως διαφωνούντες, για να παρουσιάσουν τα δύο στρατόπεδα όπως τα συμφέρει: προοδευτικοί  και ταλιμπάν. Ή είσαι με την παγκοσμιοποίηση ή είσαι με τους φασίστες. Έτσι διαφημίσανε και το γελοίο πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας, που ενόχλησε τόσο τον ευαίσθητο κύριο Κοντονή.

fylo3

Το σύστημα πάντα επιλέγει να προβάλλει τους αντιπάλους που το βολεύουν… Πριν την κρίση το κόλπο δούλευε και όλοι έσπευδαν να διακηρύξουν τον προοδευτισμό τους. Σήμερα, όμως, που βγαίνει ο κάθε  Τραμπ πλανητάρχης, μήπως ήρθε ο καιρός να σταματήσουν οι «προοδευτικοί» να διαφημίζουν διαρκώς τους φασίστες και να αφήσουν να ακουστεί και κάποια διαφορετική φωνή;

 

fylo5

εφημερίδα Ρήξη, φ. 137, Οκτώβριος 2017

Προηγούμενο άρθρο82η Διεθνής Έκθεση Μπουταρολάνδης
Επόμενο άρθροΠειραγμένα πειράματα